Yrittäjän kesä 2018 – etätöitä ja matkustelua

Yrittäjän kesä 2018 – etätöitä ja matkustelua

*Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Kirjoitin Y-lehden kolumnissani siitä, kuinka yrityksessäni on systemaattisesti rakennettu toimintatapoja ja prosesseja, jotka mahdollistavat paikkariippumattomuuden jokaiselle työyhteisömme jäsenelle. Yrittäjän kesä 2018 oli minulle henkilökohtaisesti ensimmäinen pidempi ajanjakso, jossa pääsin testaamaan tuota mallia useamman viikon aikana useammassa eri paikassa. Minulle yrittäjyys on elämäntapa ja ansaintamalli, jonka avulla luon itselleni tulevaisuutta, jossa minulla ja ympärilläni olevilla ihmisillä on hyvä olla. Rakastan ajatusta siitä, että omilla valinnoillani kykenen muovaamaan vapaan tyylin elää.

Aikaisempina vuosina olen kiertänyt Suomea festivaalitöiden perässä – arkisin keskittynyt Schmidt Communications rakentamiseen ja pyörittämiseen. Tänä kesänä festarikeikkojen määrä oli huomattavasti pienempi kuin edeltävinä vuosina. Tämä vapautti useamman viikonlopun käytettäväksi muihin tärkeisiin asioihin. Kun tiimimme lomapäivät oli sovitettu kalenteriin ja meneillään olevien toimeksiantojen määrä ynnätty yhteen, kävi selväksi että kesäkuukaudet tulisivat näyttämään verrattain erilaisilta.

Historiallinen Praha

Juhannuksen kynnyksellä matkustimme Arsin kanssa muutamaksi päiväksi Tšekkeihin. Praha tarjoaa päivisin henkeäsalpaavia kulttuuri- ja historiaelämyksiä erilaisten opastettujen reittien muodossa. Kaupunki kätkee sisäänsä tarinoita, joita ammattiopas osaa raottaa juuri sopivasti. Varasimme kolmen tunnin kierroksen, joka alkoi lyhyellä ajelulla kaupungin halki, jatkui historiaa henkivään Prahan linnaan ja päättyi Kaarlensillan kautta vanhaan kaupunkiin. Vierailimme päivien aikana myös Apple-museossa (nerd alert) ja Illusion Art -näyttelyssä.

Yrittäjän kesä 2018 – Illusion Art Prague

Yökiitäjälle Praha tarjoaa toinen toistaan tunnelmallisempia ravintoloita ja kuppiloita. Lyhyen Uber-matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitsee aivan käsittämättömän hyvä Barbecue-ravintola Bad Jeff`s, jonka henkilökunnalla on rento ja humoristinen ote asiakaspalvelutyöhön. Ehdoton suositus tälle.

Kesäinen Ruisrock

Kesän ainoa festivaalikeikka sijoittui Turun Ruissaloon. Kuten monelle muullekin, on Ruisrockista muodostunut viimeisen kymmenen vuoden aikana perinne – tosin minulle Ruissi tarkoittaa yleensä viikon työtuntien suorittamista kolmessa päivässä ja hulvattomia hetkiä festaritiimin kanssa. Kesä 2018 ei ollut poikkeus. Kiitos Krista ja Co mahdollisuudesta nauttia parhaasta festaritunnelmasta tänäkin vuonna. <3

Kolmen ja puolen viikon getaway lapsuudenkotiin

Todelliseen testiin rakentamamme etätyömahdollisuus pääsi heinäkuussa, kun rakas isäni ilmoitti lähtevänsä kuukauden melontaretkelle saaristoon ja tarvitsevansa talovahtia lapsuudenkodilleni. Pitkän vastahankauksen jälkeen vastasin lopulta myöntävästi haasteeseen. Läppäri adaptereineen, johtoineen, väri- ja materiaalikartat, sekä pakolliset muistiinpanovälineet kantoon – simsalabim – liikkuva toimistoni oli pakattu!

Yrittäjän kesä 2018 – Liikkuva toimisto

Urani kartanon emäntänä muotoutui yllättävän miellyttäväksi ajanjaksoksi kesässäni. Olin ennakkoon päättänyt, että päivittäisten työasioiden lisäksi ottaisin aikaa ajatustyölle. Normaalin toimistoarjen lisäksi käytin aikaani liiketoimintamme kehittämiseen ja aloitin ensimmäiset toimenpiteet yrityksemme kansainvälistymiselle. Aamuisin ja iltaisin luin inspiroivaa, Carrie Kerpenin kirjaa Work It: Secrets for Success from the Boldest Women in Business (kirjan saa muuten tilattua näppärästi Adlibris.comista). Suosittelen opusta erityisesti naisille, jotka tarvitsevat työkaluja työuran rakentamiseen itselle sopivaan muotoon. Ruokatauoilla ja lenkkipoluilla kuuntelin Alex Beadonin uutta On Purpose -podcastia.

Yrittäjän kesä 2018 – Big D landella

DBTL

Kesken landekauden otin viikonlopun mittaisen take offin Turun sykkeeseen. Fennia oli ystävällisesti kutsunut Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnan vieraakseen DBTL Kaupunkifestivaaleille. Päälimmäiseksi illasta jäi mieleen huikea toimikunnan porukka, Sannin keikka ja random-kohtaamiset paikallisten tuttujen kanssa. KIITOS Fennia!

Kroatian lämpö

Työntäyteinen kesä sai arvoisensa päätöksen vajaan viikon mittaisella matkalla Kroatian Splitiin. Reissu järjestyi minimaalisella varoitusajalla täysin extempore. Jostain syystä halusin vielä ottaa lyhyen breikin ennen volttilähtöä syyskauteen. Split tarjosi matkalaiselle kaivattua aurinkoenergiaa, paljon pyöräilyä rannoilla, uimista viilentävässä merivedessä sekä historiallisia nähtävyyksiä. Yön-yli-reissu Hvar-saarella antoi lisää perspektiviiä siihen, kuinka kovalla tekemisellä ja uskolla omaan itseensä pystyy vaikuttamaan positiivisesti omaan ansaintaan.


Yrittäjän kesä 2018 – Hvar Kroatia

Ehkä parasta koko matkassa olivat pitkät ja rentouttavat aamut. Nautin äärimmäisesti saadessani juoda aamukahvini rauhassa, samalla purkaen meilejä ja tekemällä pieniä työjuttuja alta pois. Matkustaminen vaikuttaa lähes poikkeuksetta positiivisesti työtehooni ja motivaatiooni ylipäätään tehdä töitä. Näin kävi myös Splitissä.

Kaiken kaikkiaan yrittäjän kesä 2018 jää mieleen hyvänä kokeiluna ja kehittävänä ajanjaksona. Olen lukenut, kuunnellut ja tehnyt pohdiskelevaa ajatustyötä. Syksy näyttää, kuinka hyvin ja tehokkaasti kykenen viemään oivaltamani asiat käytäntöön.

Ihanaa elokuuta sinulle!

Mel

Tätä tekstiä kirjoittaessa soi: Schiller – Nachtflug

Artikkelin kuva: Arsi Koivula

Lue myös: Vi Elsker 90´erne -festarit Tanskassa – weekend getaway

Close Menu

Melina Schmidt